Fredag den 14 december 2018| Logga in
Om Föreningen

Om föreningen

Mål och visioner - Stadgar - Kontakt - Historik


Mål och visioner Detta vill Lilith Eve

Föreningens stadgar  STADGAR - LILITH EVE (2016)


Musikföreningen Lilith Eve c/o Sv. Musikerförbundet
Alströmergatan 23
112 47 Stockholm
Organisationsnummer: 802410-2108                                             

 

Lilith Eve – skapelseberättelsen

8 mars 2000 stod sju kvinnliga singer/songwriters på Nalens scen Alcazar. Då var det en grupp vänner och kollegor som med minsta möjliga planering och budget lyckades skapa en kväll med högklassig underhållning. Förutom glädjen att lyssna på begåvade låtskrivare upptäckte vi som medverkade hur skönt det var att möta likasinnade, vi hade funnit kollegor i branschen. Därför bestämde vi oss för att fortsätta samarbetet och i december samma år bildades Musikföreningen Lilith Eve – föreningen för kvinnliga artister och låtskrivare. Lilith Eve´s medlemmar verkar för att stärka sin yrkesidentitet som artister, musiker och låtskrivare, för fler möjligheter att framföra sin musik och för att öka representationen av kvinnor i musikbranschen. Vi arrangerar seminarier och låtskrivarträffar, klubbar och konserter. Vi vill förändra musikklimatet i Sverige och bereda plats för ny spännande originalmusik – av och med kvinnor. Konserten på den Internationella Kvinnodagen är numera en tradition och antalet medlemmar ökar stadigt – välkommen du med!

Vad betyder Lilith Eve?

Enligt urgamla hebreiska legender skapade Gud Lilith före Eva för att bli Adams hustru i Edens lustgård. Hennes oresonliga humör gjorde dock en fredlig samvaro omöjlig och hon kämpade bittert emot alla krav på underkastelse och gjorde bara det hon tyckte var roligt, till skillnad från sin efterföljerska Eva

Alla kvinnor har väl något av både Lilith och Eve i sig och kan känna igen sig i såväl den rebelliska sidan som den mjuka intuitiva sidan som kännetecknar en självständig kreatör, konstnär/artist och kvinna.

Föreningen är religiöst och politiskt obunden.